Læsetid: 2 min.

De marginaliseredes musik er for masserne

Sindssygt lækkert, britisk soul- og dancealbum fra eneren Kindness. Det former sig som én lang, hightech-spirituel rejse gennem al den musik, der har informeret og vederkvæget marginaliserede mennesker verden over gennem generationer – og som de har været med til at forme
Adam Bainbridge alias Kindness (billedet) har netop udgivet et nyt album, 'Something Like A War', som er en række samarbejder med et væld af musikere, sangere, komponister.

Adam Bainbridge alias Kindness (billedet) har netop udgivet et nyt album, 'Something Like A War', som er en række samarbejder med et væld af musikere, sangere, komponister.

Michele Yong

20. september 2019

Det er hele arsenalet af wellnesstilbud og sjælemassage, som bliver trukket frem på Kindness’ aktuelle, tredje album Something Like A War. Uden at det bliver kvalmt eller ligegyldigt.

I stedet former det sig som en lækker, hi-tech-spirituel rejse gennem al den musik, der har informeret og vederkvæget marginaliserede mennesker verden over gennem generationer – og som de har været med til at forme.

Herunder især sorte og ofte homoseksuelle danse- og klubkulturer, der har været så centrale for den musik, alle – også racistiske og homofobiske fjolser – danser til nu om dage. De marginaliseredes musik er for masserne. Housemusikken er født ud af New York og Chicagos homokultur i 70’erne og 80’erne, mens technomusikken kommer fra afroamerikanere i Detroit. Og r&b og hiphop er heller ikke ligefrem hvid mands ejendom.

Zulu for ’sammen’

Adam Bainbridge alias Kindness befinder sig i en slags yderkant og ønsker at blive tituleret/omtalt som »de/dem«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu