Læsetid: 5 min.

Pedro Almodóvar har med ’Smerte og ære’ skabt en fremragende, selvbiografisk film

Minder er bearbejdninger af levet liv. Også i Pedro Almodóvars fremragende nye og delvist selvbiografiske film, ’Smerte og ære’. På dybt rørende og lunt overrumplende måder går livet op på helt usandsynlig, tilfældig vis, og dermed rammer filmen med stor, håbefuld, emotionel, men ikke realistisk præcision
Ring på ring sluttes i Pedro Almodóvars nye, selvbiografiske film, ’Smerte og ære’, hvor Antonio Banderas spiller instruktørens alterego, Salvador Mallo.

Ring på ring sluttes i Pedro Almodóvars nye, selvbiografiske film, ’Smerte og ære’, hvor Antonio Banderas spiller instruktørens alterego, Salvador Mallo.

Scanbox

5. september 2019

Ring på ring på ring sluttes i Pedro Almodóvars nye fremragende film, Smerte og ære. I hovedrollen som filminstruktøren Salvador Mallo har vi uforlignelige Antonio Banderas, som den 69-årige spanske instruktør sendte ind i mainstream med Kvinder på randen af et nervøst sammenbrud i 1988 og Bind mig, elsk mig i 1989. Det var deres fjerde og femte samarbejder. Banderas startede hos Almodóvar i dennes anden spillefilm, Passionens labyrint, allerede i 1982. Og nu er han altså om bord igen, 37 år senere.

Landsmandinden Penélope Cruz – efterhånden en gammel, omend yngre kending hos Almodóvar med store præstationer i Kødet skælver (1997), Alt om min mor (1999) og Volver (2006) – er også med igen. Nu som Salvadors mor i ung udgave. Og 86-årige Julieta Serrano, der var med i Almodóvars debutfilm, Pepi, Luci, Bom, fra 1980, spiller her moderen som gammel.

Altså er det veteraner fra filmskaberens livsværk, der springer ind på det hvide lærred for ham igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Maria Francisca Torrezão
Bjarne Bisgaard Jensen og Maria Francisca Torrezão anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu