Læsetid: 4 min.

Janis Varoufakis har skrevet en rodet historie om kapitalisme

Varoufakis har tidligere demonstreret, at han formår at kombinere analytisk tyngde med en evne til at skrive levende og interessant, men i ’Samtaler med min datter’ fungerer det ikke rigtigt
I sin bog ’Samtaler med min datter om økonomi – en kort historie om kapitalisme’, vender Janis Varoufakis tilbage til sin baggrund som økonom. Ambitionen er at levere en letlæst introduktion til, hvordan moderne kapitalistiske økonomier fungerer.

I sin bog ’Samtaler med min datter om økonomi – en kort historie om kapitalisme’, vender Janis Varoufakis tilbage til sin baggrund som økonom. Ambitionen er at levere en letlæst introduktion til, hvordan moderne kapitalistiske økonomier fungerer.

Simela Pantzartzi

11. oktober 2019

Før 2015 var der få, der kendte Janis Varoufakis. Inden for økonomifaget var han kendt for sit teoretiske arbejde og bogen The global Minotaur med en analyse af det globale finanssystem og sammenhængen mellem gæld, handel og makroøkonomi. I januar 2015 blev han for alvor kendt uden for forskningsverdenen, da han blev udnævnt til græsk finansminister i den nyvalgte Syriza-regering under Alexis Tsipras.

Som finansminister kom han til at stå i spidsen for Syriza-regeringens forhandlinger med EU og kom dermed til at stå som den mest markante modstander af EU’s sparepolitik og den tyske uvillighed til at give større makroøkonomisk råderum til de kriseramte sydeuropæiske økonomier.

Janis Varoufakis: ’Samtaler med min datter om økonomi – en kort historie om kapitalisme’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu