Læsetid: 2 min.

Romanen ’Efter’ bliver heldigvis mere interessant undervejs

Det er Lis Vibeke Kristensens psykologiske indsigt og de problemer, personerne roder sig ud i, der bærer romanen
6. september 2019

Man kan ikke sige, at Lis Vibeke Kristensen gør det let for læseren at træde indenfor i romanen Efter.

»Det er virkelig ingen munter historie,« indleder jegfortælleren. »Faktisk har jeg svært ved at forstå, hvorfor jeg, en pæn dame med hang til brødbagning og kirkekoncerter, skal fortælle disse historier. Men det skal jeg åbenbart.«

Betragtningen rummer et strejf af selvironi, men alligevel tænker jeg, hvorfor jeg så skal læse dem? Men jeg skal jo anmelde bogen, så det skal jeg åbenbart.

Romanen handler om fem mennesker på en ferieø, et dysfunktionelt diplomatægtepar, Lars og Nete, en bøsse, Janus, på tænkepause fra ægtemanden Kim, en brandmand, Yvar, der har fået en brændende bjælke i hovedet og nu lever med en arret, skaldet isse, samt en ung afrikansk flygtning, Amadou, der er drevet i land på øen. De bliver ofre for et jordskælv, Lars dør, mens de fire andre overlever i forslået tilstand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu