Læsetid: 6 min.

Så ophidset over en rockplade har musikredaktøren ikke været i mindst ti år

Jorden skælver påny under fødderne på rockmusikere som Tropical Fuck Storm. Et syremagisk vidunder, så fuldbyrdet og excellent på så mange niveauer, at det egenhændigt revitaliserer rocken som sandhedsserum og rusmiddel. Men generelt spreder en magisk og sofistikeret amokmusik sig og giver rocken en ny vitalitet
Tropical Fuck Storm.

Tropical Fuck Storm.

Jamie Wdziekonski

6. september 2019

Der er nogle plader, der rammer fra første anslag. En klang. En akkord. En stemme. Et riff. Eller i australske Tropical Fuck Storms tilfælde de to elguitarer, der fra første færd kredser vaklende om hinanden – ryger ind og ud af det falske fællesfelt, hvor alt lyder som om det er ude af stemning.

Som om at de her på åbningen til kvartettens andet og ofte magiske album Braindrops med vilje har forstuvet deres musikalitet. Som om guitaristerne med fuldt overlæg balancerer mellem at spille pivfalsk og opfinde nye harmonier uden for de matematiske regler. Som om de fuldt bevidst vrider strengene for at finde en falsk sandhed.

Tropical Fuck Storm er tre kvinder og en mand fra Melbourne, Australien, der ikke klamrer sig til unødvendigt vraggods, men stikker til søs med det, der bør reddes fra rockens synkende skude.

Saltvandet har ædt nye ormende mønstre gennem træværket. Noget smadret smukt, råt og alligevel sofistikeret er genopstået.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Ditlev Nissen
Hans Ditlev Nissen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu