Læsetid: 5 min.

’Sfærernes Musik’ fik Ribe Domkirke til at stå i lydflammer

Rued Langgaard Festivalens største begivenhed var en koncert centreret omkring hans mystiske storværk ’Sfærernes Musik’. Festivalen med ti år på bagen har haft held med at gøre Langgaard verdensberømt i sit hjemland. I år var han sat sammen med Grieg, og det var en spændende konstellation
12. september 2019

Det er sagt og skrevet før, men kan tåle at blive gentaget: Ribe er den perfekte ramme om den årligt tilbagevendende Rued Langgaard Festival. Det omgivende marsklandskab med det mageløse fugleliv danner naturens storladne kontrast til den gamle bys påmindelser om mere end tusind års kulturel virksomhed.

Der er høj himmel over Ribe og en atmosfære, der stimulerer oplevelserne af Langgaards musik, ligesom der er kort gåafstand mellem festivalens lokaliteter. Domkirken og Sct. Catharinæ Kirke udgør stort set spillestederne, mens koncertintroduktioner og samvær efter koncerterne finder sted i det gamle rådhus og ikke mindst den originalt tænkte Kannikegård, færdiggjort i 2016 som en tegl- og glasbygning hen over en klosterruin, som nedbrændte i 1100-tallet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Joen Elmbak
  • David Zennaro
  • Christian Mondrup
Joen Elmbak, David Zennaro og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu