Læsetid: 4 min.

Svend Åge Madsens alternative fremtid bærer slikfarvede kostumer

Rune David Grues iscenesættelse af Svend Åge Madsens roman ’Se dagens lys’ fra 1980 bliver i Julie Petrine Glargaards dramatisering mere aktuel end nogensinde. Og så er forestillingen pakket utroligt lækkert ind i Julian Juhlins visuelt betagende scenografi
'Se dagens lys' forstærkes af Julian Juhlins smukke scenografi i effektfuldt samspil med Svend Åge Madsens fortælling. 

'Se dagens lys' forstærkes af Julian Juhlins smukke scenografi i effektfuldt samspil med Svend Åge Madsens fortælling. 

Emilia Therese

19. september 2019

I 1980 udkom Svend Åge Madsens roman Se dagens lys, der danner grundlaget for den forestilling af samme navn, der netop har haft premiere på Aarhus Teater.

Se dagens lys er en alternativ fremtidsfortælling, der udspiller sig i Aarhus. Her er der ikke længere nogen, der laver det samme dag efter dag. Hver dag vågner man i en ny seng, med en ny partner, nye børn, nyt hjem, nye venner og nyt arbejde. Alt sammen koordineret af computeren Madam Datam.

Der er ingen grund til misundelse, kedsomhed eller trivialitet. Hver dag et nyt liv. Alle får lov at prøve at bo i både store villaer og små lejligheder. Alle får indimellem tiltrækkende partnere og artige børn. Ingen ejer noget, og alle har de samme muligheder. Høfligheden er i højsædet, og kunsten at anerkende andres følelser læres fra barnsben.

»Bare fordi jeg ikke er enig, betyder det ikke, at jeg har ret,« som et af børnene på scenen udtrykker det.

Men midt i den polerede idyl begynder manden Elef en dag at tvivle. En tvivl, der bliver næsten fysisk håndgribelig gennem Christian Hetlands levende og karakteristiske ansigtsmimik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu