Læsetid: 3 min.

Er det en taleboble? Er det psoriasis? Nej, det er et foster med moderkage

Når Rikke Villadsen udfolder sine drømme i tegneserieform, er det køns- og socialpolitik, i lige så høj grad som det er følelsesmæssigt
Når Rikke Villadsen udfolder sine drømme i tegneserieform, er det køns- og socialpolitik, i lige så høj grad som det er følelsesmæssigt

Fahrenheit

27. september 2019

Hovedpersonen i Rikke Villadsens nye tegneserie, Tatovøren og klitoris, hedder Rikke. Hun vandrer rundt med trøjen patetisk, men også insisterende, trukket op over sine blottede bryster og bærer rudeformet klovnesminke om øjnene.

Hun besvimer på en havnemole, og en varm, klistret masse, der lugter af kirsebær, begynder at dryppe fra hendes mund »Er det en taleboble?« »Er det psoriasis?« spørger to tilskuere. Nej, det er et foster med moderkage, og fra moderkagen vokser et broccolitræ.

»Steg den, steg den, i fedtet fra et inderlår,« synger den dansende lille hvide skikkelse, der har ageret fødselshjælper.

Så er stilen ligesom lagt. Villadsen fortæller tydeligvis dybt personlige historier, der som regel udfolder sig efter drømmemønstre. Her mere end nogensinde, fordi tegneserien direkte er baseret på hendes drømme. Det sker i udgangspunktet efter surrealismens forskrifter, men der er ikke tale om ubearbejdet automatskrift.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu