Læsetid: 4 min.

Thomas Korsgaard kan med en Fætter BR-pose og ord som ’tænkeben’ trylle en virkelighed frem

Ud af autofiktionens indiskretioner
Thomas Korsgaard er dygtig. Han er for eksempel god til at skabe troværdige illusioner. Man tror på scenen, når han trykker en af sine personer en Fætter BR-pose i hånden. Og når dampen fra en nybagt lasagne sætter sig som dug på brillen, og en psykiatrisk person med evigt spjættende ben under bordet fortæller, at hans mor kaldte dem hans »tænkeben«, skriver Thomas Thurah.

Thomas Korsgaard er dygtig. Han er for eksempel god til at skabe troværdige illusioner. Man tror på scenen, når han trykker en af sine personer en Fætter BR-pose i hånden. Og når dampen fra en nybagt lasagne sætter sig som dug på brillen, og en psykiatrisk person med evigt spjættende ben under bordet fortæller, at hans mor kaldte dem hans »tænkeben«, skriver Thomas Thurah.

Casper Dalhoff

20. september 2019

De ’tyverier’, som titlen på Thomas Korsgaards bog refererer til, er der i bogen to slags af. Der er de regulære tyverier, som i titelnovellen, hvor jegfortælleren straks går til bekendelse:

»Jeg stjæler. Rapser ting og sager.«

Og herefter remser op, hvilke ting og sager og med hvilken tæthed han har rapset dem. Og så er der tyverierne i overført betydning. Her er tyveriet et vidt begreb for de mange måder, mennesker kan udnytte og snylte på hinanden eller intenst drømme om at få noget af den anden, som de ingen ret har til og da heller ikke har det store held med at få.

Thomas Korsgaard: ’Tyverier’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu