Læsetid: 2 min.

Tool lyder fortsat som Tool med deres retrofuturistiske værktøjskasse

Tool var 90’ernes ’Gesamtkunstwerk’ og står stadig næsten uden for tiden. Deres første album i 13 år udkommer som dyr cd-boks. Hører man ikke til fankredsen, kan mange af deres påfund virke fjollede. Men stædigheden har også sin egen skønhed
Det amerikanske band Tool var på dette års Copenhell (billedet) og har netop udgivet et nyt album.

Det amerikanske band Tool var på dette års Copenhell (billedet) og har netop udgivet et nyt album.

Per Lange

4. september 2019

Da Copenhell til årets festival annoncerede Tool som hovednavn, nåede begejstringen ekstatiske højder. For det var et vidnesbyrd om, at det amerikanske band langtfra er gået i glemmebogen, selv om fans har skullet vente på et nyt album i 13 år.

Det er i sig selv en imponerende bedrift, at Tool har skabt sig en så dedikeret fanbase. Lig bandet selv virker fankulten omkring dem som fra en anden tid.

For er Tool et band, der på nogle måder næsten står uden for tiden, så er de samtidig i dén grad børn af 90’erne – med deres næsten fetich-agtige dyrkelse af albummet som kunstværk, langstrakte musikalske forløb, der var som skabt til en æra, hvor cd’en var det fremherskende medie, og hvor musikvideoen fik kunstneriske ambitioner, der var med til at hæve et ellers esoterisk band som Tool til stjernestatus.

Som en katalysator for mange af tidens strømninger var Tool på én gang rockstjerner og grænsegængere – et band, der rummede en emotionel og melankolsk kerne, der talte til grunge-generationen, samtidig med at deres stærke tekniske formåen og episke strukturer rakte ud til fans af tungere metal og progressiv rock.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu