Læsetid: 4 min.

Valeria Luisellis tredje roman fremstiller en kriseramt familie i et kriseramt USA

Mexicanske Valeria Luiselli drager i sin nye roman paralleller mellem en børnefamilie i krise og et USA, der nægter at tage ansvar for de mange papirløse børn, der flygter dertil. Resultatet er både præcist og poetisk – og potentielt problematisk
De vildfarne børns arkiv handler blandt andet om de tusindvis af latinamerikanske børn, der hvert år forsøger at krydse grænsen til USA uden identifikationspapirer, og den dehumaniserende måde, de bliver behandlet på i det amerikanske system.

De vildfarne børns arkiv handler blandt andet om de tusindvis af latinamerikanske børn, der hvert år forsøger at krydse grænsen til USA uden identifikationspapirer, og den dehumaniserende måde, de bliver behandlet på i det amerikanske system.

Finn Frandsen

27. september 2019

I mexicanske Valeria Luisellis (f. 1983) tredje roman De vildfarne børns arkiv rejser en familie på fire – mor, far, søn, datter – i bil fra New York City til det sydøstlige hjørne af Arizona.

Forældrene har mødt hinanden fire år forinden, og den femårige datter og tiårige dreng er altså ikke søskende; datteren er morens, sønnen farens. 

Dette familieforhold er vigtigt for plottet, for forældrenes ægteskab er – snigende, passivt, fatalt – ved at gå i opløsning, og denne opløsning vil have store konsekvenser for børnenes indbyrdes forhold.

Valeria Luiselli: ’De vildfarne børns arkiv’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu