Læsetid: 2 min.

Velvet Negroni giver efterårets brunlige sindsstemning en livligt sitrende neonkant

På sit debutalbum, ’Neon Brown’, blander amerikanske Velvet Negroni overlegent og selvsikkert soulens traditionsrigdom med den elektroniske musiks uforudsigelige muligheder
Den inderste, akustiske soulkerne på ’Neon Brown’ rummer en dunkelhed og en dybde, der er indbydende at synke ned i, uanset om Nutzman crooner eller går i falset. Men albummets skær af musikalsk hundredeårshændelse skal findes i dets yderste neonglans, der røber Velvet Negronis flair for desorienterende klubmusik.

Den inderste, akustiske soulkerne på ’Neon Brown’ rummer en dunkelhed og en dybde, der er indbydende at synke ned i, uanset om Nutzman crooner eller går i falset. Men albummets skær af musikalsk hundredeårshændelse skal findes i dets yderste neonglans, der røber Velvet Negronis flair for desorienterende klubmusik.

PR-foto

26. september 2019

Et navn på en farve kan opstå på baggrund af mange forskellige, kulturelt nuancerede omstændigheder. Der er babyblå, kanariegul, knækket hvid og shocking pink. Nu findes neonbrun også i farvespektret – takket være den amerikanske musiker Velvet Negroni.

Det er sangeren og produceren Jeremy Nutzman, der under aliasset laver uudgrundeligt mørk og fluorescerende eksperimentel elektronisk soul. Hans debutalbum, Neon Brown, giver efterårets tunge, brunlige sindsstemning en livligt sitrende neonkant.

Nutzman er vokset op i Minneapolis, som adoptivbarn hos en strengt kristen familie. Her var det ham forbudt at bruge tid på anden musik end klassisk klaverspil, som han øvede en time om dagen.

Men forbudte toner trak konstant i den unge musiker. Han smuglede cd’er ind i huset og gemte dem for sine adoptivforældre, med større eller mindre held.

Da Nutzman først var flyttet hjemmefra og begyndt at skrive musik som Velvet Negroni, gik der ikke lang tid, før han blev opdaget af markante navne som Kanye West, Kid Cudi, Tame Impala og Bon Iver.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu