Læsetid: 2 min.

’Vittigheder til krigerne’ er et studie i krig og komik

Der er ingen mening i Maaroufs langt ude historier, ligesom der ingen mening er i krig. Det giver faktisk mening
6. september 2019

De fjorten antiheltehistorier i palæstinensiske Mazen Maaroufs Vittigheder til krigerne foregår i en krigszone og følger alle nogenlunde samme model: 1. Præsentation af person i langt ude situation, 2. langt ude situation bevæger sig endnu længere ud og 3. krigen bryder ind i fortællingen og medfører en brat og tragisk slutning.

Det specielle er, at den tragiske slutning kan være ønskværdig fra hovedpersonens side. F.eks. i den første lange titelnovelle fortalt af en skoledreng. Hans far dingler nederst i machohierarkiet, og drengen forestiller sig, at hvis faren får et glasøje, vil det kunne ændre hans position. Drengen er parat til at bruge sine (og faktisk også sin døve tvillingebrors) sparepenge på at få et af krigens tæskehold til at stikke et øje ud på faren.

Mazen Maarouf: ’Vittigheder til krigerne’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu