Læsetid: 3 min.

Wikke & Rasmussen gør det til en fest at se verden fra røven af en gås

De voksne opfører sig lige så grinagtigt, som de plejer hos Wikke & Rasmussen i deres nye film ’Gooseboy’. Sådan undgår makkerparret at blive moraliserende i det forrygende og dybt professionelle festfyrværkeri af en film
De voksnes latterlighed og sjovhed er det, der gang på gang redder Wikke & Rasmussen fra at blive moraliserende. I deres univers ved de voksne på ingen måde bedre end børnene.

De voksnes latterlighed og sjovhed er det, der gang på gang redder Wikke & Rasmussen fra at blive moraliserende. I deres univers ved de voksne på ingen måde bedre end børnene.

Jan Pallesen / SF Studios

3. oktober 2019

Det starter lidt bekymrende i Wikke & Rasmussens nye film Gooseboy. I hvert fald hvis man er typen, der er træt af voksne, som bekymrer sig over, at børn bruger meget tid på computerspil. Af voksne, der synes, at der er en rigtig og en forkert måde at være et barn på.

Viggo (Thomas Refslund Ravn) er en dreng, der lige har fået sommerferie, og han glæder sig tilsyneladende til at tilbringe den med at spille sit virtual reality-spil Gooseboy. Det er da ikke en måde at holde sommerferie på for en rask dreng, vel?

Men lige som man kan mærke voksenfælden begynde at klappe, så løfter Wikke & Rasmussen foden og træder ind i det legesyge univers, hvor dyr kan tale, børn er forskellige, voksne autoriteter er latterlige, og farver og fjolletlækker æstetik er et must. Og Gooseboy bliver en fest.

Viggo bor sammen med sin mor (Szhirley) i et lejlighedskompleks med glasfacade. Fra et andet vindue får den charmerende-irriterende pige Vigga (Frida Luna Roswall Mattson) øje på ham og beslutter sig for, at de skal være venner, måske endda kærester.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Berg
  • Carsten Munk
  • Anders Reinholdt
  • Per Klüver
  • Eva Schwanenflügel
Søren Berg, Carsten Munk, Anders Reinholdt, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu