Læsetid: 5 min.

I x-rummet er vores menneskelige krop viklet ind i kameraer, krykker, teknologi

Den schweiziske kunstner Shahryar Nashat bløder det lidt sterile x-rum på Statens Museum for Kunst op med sit lyserøde filter og en udstilling om ukapable og akavede kroppe. Det kan føles abstrakt, men går man med på præmissen, møder man menneskekroppen i nye udgaver
’Start to Beg’ er lavet af syntetisk plast og fiberglas. Den ligger på gulvet, nogenlunde i menneskekropsstørrelse, den ene underside hæver sig luftigt, yndefuldt og klodset. Skulpturen er både amorf og ligner en udskåret kæmpekødklump eller en sarkofag.

Start to Beg’ er lavet af syntetisk plast og fiberglas. Den ligger på gulvet, nogenlunde i menneskekropsstørrelse, den ene underside hæver sig luftigt, yndefuldt og klodset. Skulpturen er både amorf og ligner en udskåret kæmpekødklump eller en sarkofag.

Statens Museum for Kunst

4. september 2019

Den schweiziske kunstner Shahryar Nashats nye udstilling i x-rummet er på samme måde som sin titel Start Begging en oplevelse af både voldsom åbenhed og tillukkethed: Hører jeg en kommando drevet af håb eller af desperation? 

Den lidt besværlige samtidskunstboks x-rummet på Statens Museum for Kunst – besværlig, fordi det lækre, højloftede rum er ukarakteristisk, lidt sterilt – ligger badet i et lyserødt skær, og det giver en uvant hjemlig, nogenlunde intim fornemmelse.

De gulvlave vinduer med kig ud til den guldalderyndige have er med et filter forvandlet til lyserøde membraner. Shahryar Nashat har placeret en række skulpturer og en LED-video i rummets lyserøde skær, og ordet ’membran’ er ikke helt off, for værkerne relaterer sig alle på forskellige måder til den menneskelige krop som en sårbar og akavet figur. En figur, der både er sin krop og observeres som krop, som både går i forbindelse med og feticheres af omverdenen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu