Læsetid: 3 min.

Alaa Al-Aswanys nye roman er en enestående og vigtig beretning om Det Arabiske Forår set fra den arabiske verden

’Jeg løb mod Nilen’ er en spraglet historie om en revolution, der måtte mislykkes. Al-Aswany tegner et nådesløst portræt af pseudodemokratiet Egypten, der gør, at man både forstår, at romanen er blevet forbudt i hjemlandet, Egypten, og at forfatteren selv i dag lever i eksil i New York
I ’Jeg løb mod Nilen’ trædes menneskerettigheder konstant under fode, og landet fremtræder som et gammeldags klasse- og klansamfund, hvor myndighederne sammen med de privilegerede familier spænder effektivt ben for almindelige menneskers forsøg på at leve almindelige liv – drive forretning, passe et arbejde og finde en kæreste.

I ’Jeg løb mod Nilen’ trædes menneskerettigheder konstant under fode, og landet fremtræder som et gammeldags klasse- og klansamfund, hvor myndighederne sammen med de privilegerede familier spænder effektivt ben for almindelige menneskers forsøg på at leve almindelige liv – drive forretning, passe et arbejde og finde en kæreste.

Nikolai Linares

16. oktober 2019

Alaa Al-Aswany er en modig forfatter, og hans nye roman Jeg løb mod Nilen er en enestående og vigtig beretning om Det Arabiske Forår i 2010-2011 set fra den arabiske verden selv.

Opstanden, eller revolutionen, i Cairo i Egypten, er omdrejningspunkt for romanens handling. Som flere af Al-Aswanys øvrige romaner, bl.a. den herlige Yacoubians Hus (2007), knyttes romanens personer sammen af begivenhederne på et bestemt sted, her Tahrirpladsen.

Alaa Al-Aswany: ’Jeg løb mod Nilen’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu