Læsetid: 3 min.

Alfred har mistet sin farfar, og nu taler han med sin far om minderne i ’Alfreds mindebog’

’Alfreds mindebog’ om Alfred, der har mistet sin farfar, fungerer godt som en samling af sansninger til senere brug, men dårligt som højtlæsningsbog
Det er en smuk fortælling, der handler om at bære de døde med sig som et minde, at et minde om et elsket menneske godt kan være dit eget, selv om det ikke er noget, du selv kan huske, men er blevet fortalt af andre. Om at bruge sanserne som hjælp til, at mennesket kan leve videre i mindet, skriver Anita Brask Rasmussen.

Det er en smuk fortælling, der handler om at bære de døde med sig som et minde, at et minde om et elsket menneske godt kan være dit eget, selv om det ikke er noget, du selv kan huske, men er blevet fortalt af andre. Om at bruge sanserne som hjælp til, at mennesket kan leve videre i mindet, skriver Anita Brask Rasmussen.

fra bogen

18. oktober 2019

I sidste måned sagde børne- og ungdomsfilmkonsulent ved DFI, Lotte Svendsen, i denne avis, at hun synes, at der mangler historier om det, der er svært, for børn. Til det kan jeg bare sige: ikke hvis man beskæftiger sig med dansk børnelitteratur. Her er der katastrofer, ødelæggelse og ulighed til overflod, og folk dør og bliver syge og mobbet, som om det var helt almindeligt.

Dennis Gade Kofod og Ane Bjørn (illu.): ’Alfreds mindebog’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu