Læsetid: 8 min.

Anmelderne efter dyster GVFB-sæson: Har du også kæmpet for at blive i relationen?

Sjette sæson af DR’s datingprogram ’Gift ved første blik’ var for avisens anmeldere noget af det mest eksistentielt udmattende set på tv længe
Sjette sæson af DR’s datingprogram ’Gift ved første blik’ var for avisens anmeldere noget af det mest eksistentielt udmattende set på tv længe

Mia Mottelson

11. oktober 2019

Lone Nikolajsen: Kære Katrine. Det var så det: afslutningen på den seneste sæson af det, jeg stadig – principielt i hvert fald – mener, er Danmarks bedste realityprogram.

Katrine Hornstrup Yde: Principielt, ja. Men jeg tror, vi bliver nødt til at anvende et for reality-tv sjældent anvendt ord: dystert. For denne sæson er noget af det mørkeste, mest eksistentielt udmattende, jeg meget længe har set på tv.

Lone Nikolajsen: Hver eneste af de seks sæsoner har føltes som en rejse – for at bruge et ord, både deltagere og eksperter i programmet slynger om sig. Denne gang gik rejsen både mere op ad bakke og i stå, end man er vant til. Også selv om to par valgte at blive sammen. 

At to ud af fem par, der til at begynde med ikke kendte hinanden, vælger at blive sammen, er vel et ret okay resultat. Det er kun sidste års sæson (den hidtil lyseste og lykkeligste, idet kun ét par drev hinanden til vanvid), der kan hamle op med det. Alligevel har sæsonen været en mere pinefuld omgang end nogen af de tidligere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Nu og her kan jeg ikke komme på noget, der er mere ligegyldigt end denne serie.

Det skulle da lige være kagebagning, dansekonkurrencer og fremvisning af "hvem bor her" eller krammende og hoppende ejendomsmæglere.

Tilbage til GVFB: Konceptet er og bliver dødfødt. Deltagerne - og i endnu højere grad eksperterne - har jo ikke andet at byde på end banaliteter. Er der virkelig ikke nogen i DR, der kan indse det?

For min skyld må det gerne stoppe her og nu. Endnu en sæson vil bare trække pinen ud!