Læsetid: 6 min.

’Blinded by the Light’ er en hyldest til ungdommens udlængsel

Det hele går op i en alt for perfekt ligning i den Bruce Springsteen-gennemsyrede ungdomsfilm ’Blinded by the Light’. Men det ændrer ikke på, at det er en charmerende og medrivende film om ungdommens udlængsel og musikken som perfekt copilot under flugten
Hovedpersonen i 'Blinded by the Light', Javed Khan (spillet af Viveik Kalra), er en pakistansk teenager, der bliver grebet af Bruce Springsteens musik. Det bliver begyndelsen på hans kamp for frigørelse fra hans snævre opdragelse.

Hovedpersonen i 'Blinded by the Light', Javed Khan (spillet af Viveik Kalra), er en pakistansk teenager, der bliver grebet af Bruce Springsteens musik. Det bliver begyndelsen på hans kamp for frigørelse fra hans snævre opdragelse.

UIP/Nick Wall

17. oktober 2019

I enhver solid mainstreamfilm er der et øjeblik, hvor man instinktivt ved, at nu skifter fortællingen op i gear. Dér hvor anden akt for alvor sætter i gang, fordi hovedpersonen træffer et afgørende valg eller render ind i en begivenhed, der forandrer alt.

Det er tit dér, en rejse begynder, eller et afgørende valg træffes. Frodo tager afsted med ringen i Ringenes Herre – Eventyret om Ringen. Neo sluger den røde pille i The Matrix. Luke Skywalker vender hjem og finder sin onkel og tante myrdede og forlader sin hjemplanet i Star Wars IV.

Men i den aktuelle film Blinded by the Light er det noget helt andet. Det er musikken, der er gearskiftet. Da vores hovedperson Javed Khan (Viveik Kalra) i en dybt frustreret og afmægtig tilstand sætter et lånt kassettebånd i sin walkman og trykker play.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Thomas Tanghus
Maj-Britt Kent Hansen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu