Læsetid: 3 min.

’Derry Girls’ er den måske mest forrygende sitcom lige nu

Hvis man vil forstå, hvad der er på spil, hvis Brexit-aftalen ender med en hård grænse mellem Irland og Nordirland, så kan man se komedieserien ’Derry Girls’ – og i processen risikere at dø af grin
Det er så sølle, så miserabelt og så sjovt at følge katolske og protestantiske teenagere i Derry i Nordirland i komedieserien ’Derry Girls’.

Det er så sølle, så miserabelt og så sjovt at følge katolske og protestantiske teenagere i Derry i Nordirland i komedieserien ’Derry Girls’.

Netflix

1. november 2019

Det er ’venskab over barrikaden’-dag i den nordirske by Derry. En busfuld protestantiske skoleelever er blevet kørt gennem barrikaderne for at mødes med deres katolske modstykker. De skal lære hinanden at kende og finde ligheder. Der er stillet en tavle op i salen. Og det går ikke så godt.

Forslag: Protestanter er rigere. Katolikker elsker statuer. Protestanter kan lide at marchere. Katolikker har flere fregner. Protestanter hader ABBA.

Vi er i midten af 1990’erne, og den nordirske, 30 år lange sekteriske konflikt The Troubles er i gang. Protestanter og katolikker, britisk militær og republikanske rebeller slår hinanden ihjel.

Hvis man vil forstå, hvad der er på spil, hvis Brexit-aftalen ender med en genrejsning af den hårde grænse mellem Irland og Nordirland, så kan man se nordirske Lisa McGees komedieserie, Derry Girls – og risikere at dø af grin i ufredsprocessen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu