Læsetid: 3 min.

Dokumentarfilmen ’Mandskoret’ fortæller gribende om korsang og kammeratskab

Den norske dokumentarfilm ’Mandskoret’ er et både sjovt og rørende møde med et heftigt og begejstret mandskor fra Oslo, som pludselig må se alvoren i øjnene
Den norske dokumentarfilm ’Mandskoret’ er et sjovt og rørende møde med et heftigt og begejstret mandskor fra Oslo.

Den norske dokumentarfilm ’Mandskoret’ er et sjovt og rørende møde med et heftigt og begejstret mandskor fra Oslo.

Camera Film

17. oktober 2019

’Why Does It Hurt When I Pee?’ er titlen på en af de sange, som et norsk mandskor fra Oslo disker op med til deres a cappella-koncerter. De overvejende midaldrende mænd har konstateret, at kvinder godt kan lide syngende mænd i jakkesæt. Også selv om ens primære claim to fame er, at man engang har fejlmonteret et IKEA-køkken. Derfor mødes de en gang om ugen for at øve alt fra spritsange om at have drukket siden barndommen til flerstemmige passager om at have »boller, der føles som maracas«.

Der er glimt i øjet, og musikken har en smittende energi. Mændene ved godt, at de måske ikke lyder fantastisk alene, men sammen er de – som et medlem formulerer det – glimtvis nogenlunde. Ambitioner er der nu også i lokalet, når der pludselig opstår tekniske diskussioner om at huske fermaten på ordet »toiletsæde«.

Ambitionerne kommer ikke mindst fra korets dirigent, Ivar Krogh Hovd, som oprindeligt havde ønsker om et mere klassisk repertoire, men nu er landet i mandskorets musiksmag – og skal man synge om at have tissesmerter, kan man jo lige så godt gøre det ordentligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Oluf Husted
David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu