Læsetid: 2 min.

Fire-Toolz ordner kaos ved hjælp af Windows-nostalgi og støjsang

Hvis man vil høre lyden af den mere udflippede kreative ungdoms desktops, så er det her. En transkønnet multimusiker bygger fragmenteret adventurespil, der udspiller sig som en sværdkamp om at bevare en identitet, der ikke kan formuleres enkelt
Fire-Toolz indrammer og organiserer oplevelsen af en verden, hvor alt, der er solidt, smelter i tynd luft.

Fire-Toolz indrammer og organiserer oplevelsen af en verden, hvor alt, der er solidt, smelter i tynd luft.

Lyndon French

22. oktober 2019

Man ved, at man er trådt helt ind i computernes kunstige dronningedømme, når åbningsnummeret på et album bærer titlen »Mailto-spasm@swamp.god?subject=Mind-Body Parallels«.

Man aner så også, når man ser på coveret til amerikanske Fire-Toolz’ tredje, nye, fine, men grovkornede album Field Whispers (Into the Crystal Palace), at man er på vej ind i en virtuel adventureverden.

To smukke kulørte påfugle står i et computertegnet landskab. Euforiserende, pink svampe i forgrunden. Lyn, torden, en solformørkelse og sneklædte bjerge i baggrunden. Vi er i et psykedelisk flippet og digitalt forrevent eventyr.

Fire-Toolz er transkønnet og hedder Angel Marcloid til daglig. Hun har base i Chicago og har været operativ siden 2015, men allerede i 90’erne begyndte hun at spille progrock, metal, emorock og noise og grindcore i andre sammenhænge i Baltimore.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu