Læsetid: 4 min.

’Gennem natten og vinden’ er både sympatisk og frustrerende

Maja Lucas’ femte bog handler om, hvornår man skal blande sig, og hvornår man skal lade være. Den er så fuld af tankevækkende dilemmaer, at karaktererne nogle gange er lige ved at virke som marionetdukker i et oplysningsprojekt
I betragtning af, at Gennem natten og vinden er en skildring af ydre og indre kaos, destruktive impulser og afmagt, er romanen meget velorganiseret med syv afsnit, der næsten alle sammen fuldstændig følger berettermodellens syv faser, skriver Lone Nikolajsen.

I betragtning af, at Gennem natten og vinden er en skildring af ydre og indre kaos, destruktive impulser og afmagt, er romanen meget velorganiseret med syv afsnit, der næsten alle sammen fuldstændig følger berettermodellens syv faser, skriver Lone Nikolajsen.

Les Kaner

25. oktober 2019

At Maja Lucas har noget på hjerte med sin femte bog, Gennem natten og vinden, er man ikke i tvivl om. Romanen er én lang invitation til at sætte sig i udsatte medborgeres sted og til at overveje, hvordan man mest hensigtsmæssigt forholder sig til de – mere eller mindre reelle – problemer, de har, og som deres adfærd medfører for dem selv og andre.

Over 150 meget dialogbårne sider følger man en enlig, arbejdsløs, alkoholiseret mor i hovedstadsområdet, som jorden begynder at brænde under, fordi pædagogerne i børnehaven vil underrette kommunen. Pædagogerne har lagt mærke til, at det vist ikke går så godt for Johanne, som hovedpersonen og jegfortælleren hedder, med at tage sig af sønnen Tore. 

Maja Lucas: ’Gennem natten og vinden’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Peter Langkjær Bojsen
Søren Peter Langkjær Bojsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu