Læsetid: 4 min.

Heldigt for guderne i Valhalla, at der findes fornuftige menneskebørn med magisk ulvetække

Et menneskebarn med magisk ulvetække og en fredelig tilgang til konfliktløsning får de nordiske guder til at tage det kosmiske hierarki op til overvejelse i Fenar Ahmads underholdende ’Valhalla’
Mens guderne render rundt og plejer deres forfængelighed, viser menneskebarnet Røskva (Cecilia Loffredo) sig som den sande helt, der både formår at forhindre Ragnarok og at inkludere den godmodige jætte Quark i fællesskabet.

Mens guderne render rundt og plejer deres forfængelighed, viser menneskebarnet Røskva (Cecilia Loffredo) sig som den sande helt, der både formår at forhindre Ragnarok og at inkludere den godmodige jætte Quark i fællesskabet.

Nordisk Film

10. oktober 2019

»At tjene guderne, det er det, alle mennesker drømmer om,« siger menneskebarnet Tjalfe (Saxo Moltke-Leth) til sin søster Røskva (Cecilia Loffredo) i begyndelsen af Fenar Ahmads Valhalla, som er baseret på Peter Madsen og Henning Kures tegneserie og tegnefilm om de nordiske guder.

Det er et held, Tjalfe har det sådan, for han er blevet dømt til at rejse med den nordiske tordengud, Thor (Roland Møller), og hans lumske makker, Loke (Dulfi Al-Jabouri), tilbage til gudernes rige, Asgård, hvor han skal gå til hånde. Det er straffen for at knække knoglen på en af Thors geder og spise dens marv.

Tordengudens to geder, der trækker hans vogn hen over himlen, er så smart indrettede, at de kan genopstå efter at være blevet slagtet og spist, hvis bare knoglerne er intakte.

Da Thor, Loke og Tjalfe tager afsted mod Asgård, gemmer Røskva sig i Thors vogn – ligesom hun gør det i tegnefilmen Valhalla fra 1986, i tegneseriens første bind, Ulven er løs (1979), og i den nordiske mytologi, det hele er baseret på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu