Læsetid: 3 min.

Til himmelsk underjordskoncert med troldmanden og tonekunstneren Fuzzy

I anledning af sin 80-års fødselsdag tryllede den folkekære komponist Fuzzy med elektronik, messingblæsere og slagtøj i Cisternernes underjordiske søjlegange. Xylofon, biptoner og girafgrynt gik op i en højere skønhed
Fuzzy sidder i midten af den gråvåde sal i Cisternerne; sortklædt og lænet mod sin stok. Han ligner musikkens svar på Gandalf, som han sidder der med en sort hat på hovedet og lytter intenst. En tonetroldmand, der tryller med både elektronik og klassiske instrumenter, så de går op i en højere skønhed.

Fuzzy sidder i midten af den gråvåde sal i Cisternerne; sortklædt og lænet mod sin stok. Han ligner musikkens svar på Gandalf, som han sidder der med en sort hat på hovedet og lytter intenst. En tonetroldmand, der tryller med både elektronik og klassiske instrumenter, så de går op i en højere skønhed.

Flemming Bo Jensen

9. oktober 2019

Hvordan lyder der egentlig under jorden? Hvilke melodier afgiver regnorme, stenlag, grundvandet og fossiler? Det er ikke et tankeeksperiment, jeg udfører dagligt, men denne efterårsmandag gør jeg. Og jeg får instinktivt et billede i hovedet af rumpenisserne fra Ronja Røverdatter, der synger:

»Hvorfor det da? Hvorfor det da?«

Ja, hvorfor overhovedet overveje, hvordan undergrunden klinger? Svaret er simpelt: Fordi hele Danmarks tonekunstner Jens Wilhelm Pedersen er fyldt 80 år i år. Og det skal selvfølgelig fejres, at Fuzzy, som den folkekære selvlærte komponist, klarinettist, vibrafonist og elektroniske musiker hedder i folkemunde, har rundet et rundt hjørne.

Derfor har Copenhagen Phil i et samarbejde med Frederiksbergmuseerne og Strøm Festivalen sat den musikalske mirakelmand på arbejde. De har bedt ham komponere et værk til Cisternerne, et gammelt vandreservoir under Søndermarken, der fra 1859-1933 forsynede københavnerne med drikkevand, og som i dag fungerer som udstillingsrum for skiftende kunstnere. 11 engagerede musikere fra det Sjællandske Symfoniorkester Copenhagen Phil fremfører stykket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Uden på nogen måde at forklejne Fuzzy, tværtimod, kan man nu også godt takke Copenhagen Phil for at de stadig, trods aflivningsforsøg, kunne levere musikere! At de ville, er en del af deres gejst..

Olaf Tehrani, Nikolai Beier og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar