Læsetid: 4 min.

I ’Hustlers’ er det stripperne, der udnytter finansmændene, ikke omvendt

’Hustlers’ udsender en ram lugt af menneskemisbrug og misogyni i sin miljøbeskrivelse. Og den tilbyder en momentan tilfredsstillelse i at se rige finansmænd blive udnyttet af nogle kløgtige strippere. Det føles godt
Veteranstripperen Ramona (Jennifer Lopez) bliver en god ven og læremester for uerfarne Destiny (Constance Wu) i Lorene Scafarias ’Hustlers’.

Veteranstripperen Ramona (Jennifer Lopez) bliver en god ven og læremester for uerfarne Destiny (Constance Wu) i Lorene Scafarias ’Hustlers’.

SF Studios 

24. oktober 2019

Velkommen til stripklubben, hvor alle dine ønsker kan gå i opfyldelse, hvis du har penge nok. Og hvis du kan lide at forbruge mennesker.

Stripklubben er ligesom USA, lyder visdomsordene i den gode, amerikanske film Hustlers. Ligesom i resten af landet findes der kun to slags mennesker her. Dem der kaster penge efter folk, og dem der danser for dem.

Ikke noget under at vores nyankomne hovedperson Destiny (Constance Wu) søger hjælp hos Ramona (Jennifer Lopez), da hun ikke kan finde sig til rette i New York-stripklubben. For Ramona er en stjerne, når hun hænger i stripperstangen, og hun viser sig at være en omsorgsfuld ven og en entreprenant udnytter af dem, der tror, de udnytter hende. Rollerne kan byttes rundt.

Lorene Scafarias Hustlers er fortællingen om hovedpersonen Destiny og Ramonas venskab og om deres fupnummer, som sender dem op ad den sociale rangstige. Men først skal de tjene en masse ærlige og redelige penge i klubben, hvor de brølende 00’ere er i gang, og Wall Street-folket strømmer til, som var det den eneste oase i Sahara.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • ingemaje lange
Alvin Jensen og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

“ Og den tilbyder en momentan tilfredsstillelse i at se rige finansmænd blive udnyttet af nogle kløgtige strippere.” Gudske tak og lov for det. Det vigtigste er at skabe et fjendebillede der passer til tiden, finansmænd... ooh sikke nogle slyngler. Stakkels kvinder der stripper, helt sikkert heltinder. Dem hepper vi på. Og sådan er Hollywood selv den stripper tilbyder “extras” bag gardinet.

Først tyskere, så russere, kommunister, hvide sydafrikanere (omkring 1990), libyere, palæstinensere, iranere, så muslimer og nu blege finansmænd. Forudsigeligt og trist.

Du har ret Tom. Og så alligevel ikke.

For alt i mens den kapitalistiske maskine kaldet systemet har brug for fjender for at køre rundt. Og at disse fjender næsten altid er falske, eller i hvert fald stærk overdrevne. Så har befolkningerne/folket faktisk sande fjender. Og det har siden tidernes morgen været den samme type.
Udbytterne aka finansmændende m/K, om de er hvide eller sorte er dog ligegyldigt. De kan være begge, men er oftest hvide mænd.