Læsetid: 4 min.

Jacob Holdt har ADHD og en evne til at se det gode i alle, selv Ku Klux Klan-medlemmer

Jacob Holdts erindringsbog på 483 sider giver et fascinerende indblik i en dybt kompliceret mand
Jacob Holdts »erindringsglimt« dækker de første 30 år af hans liv, men rækker i glimt ind i nutiden.

Jacob Holdts »erindringsglimt« dækker de første 30 år af hans liv, men rækker i glimt ind i nutiden.

Sille Veilmark

11. oktober 2019

At anmelde Jacob Holdts erindringsbog Om at sige ja er lettere end at læse den. Allerede efter de første hundrede sider føler man sig overfodret med tusinder af detaljer, navne, steder og tanker i en uendelig bevidsthedsstrøm.

Efter 483 sider, krydret med næsten lige så mange små og større billeder, der ikke altid føles relevante, men vidner om forfatterens intense trang til at dokumentere alting, sidder man tilbage med et billede af en konfliktfyldt, søgende, ofte idealistisk og overfølsom mand.

Han kalder sig selv »systematiserende slumfotograf«, han nægter at blive sat i en ideologisk-politisk bås, og han har kun – efter eget udsagn – stemt til venstre for midten én gang, da han i 1969 satte sit kryds ved SF, fordi partiet efter hans mening støttede de fattige lande.

Han er efter eget udsagn diagnosticeret med ADHD, og han beskriver kort og nøgternt sin profession som »foredragsholder«. Foredrag har været hans profession siden 1976.

Hans navnkundige bog Amerikanske Billeder blev den største succes i Informations forlags historie. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis jeg kunne dele medaljer ud, skulle Holdt have en for sin originalitet, sit øje for billeder samt sit medmenneskesyn. Men åbenbart ikke for at huske årstal :-)