Læsetid: 6 min.

Kostumedramaet ’Howards End’ fortæller om mennesker og kampe, man kan spejle sig i

Den 27 år gamle filmatisering af E.M. Forsters roman ’Howards End’, der nu har repremiere, er et lysende eksempel på den nysgerrighed, humanisme og diskussionslyst, som de tre mennesker bag, instruktør James Ivory, manuskriptforfatter Ruth Prawer Jhabvala og producent Ismail Merchant, lagde for dagen i snart sagt alle deres film, der blev produceret rundt om i hele verden
Søstrene Margaret (Emma Thompson) og Helen (Helena Bonham Carter) Schlegel, der i 1900-tallets England kæmper med kærligheden og konventionerne i James Ivorys ’Howards End’.

Søstrene Margaret (Emma Thompson) og Helen (Helena Bonham Carter) Schlegel, der i 1900-tallets England kæmper med kærligheden og konventionerne i James Ivorys ’Howards End’.

Miracle Film

1. november 2019

En indisk muslim, en tysk jøde og en katolsk vestkyst-amerikaner. Det var den umage kerne bag mere end 25 spillefilm produceret fra slutningen af 1950’erne og frem, og især fra midten af 1980’erne til midten af 1990’erne vakte trekløveret – producent Ismail Merchant, manuskriptforfatter Ruth Prawer Jhabvala og instruktør James Ivory – berettiget opsigt og høstede kritikerroser og vandt Oscarpriser for film som Værelse med udsigt (1985), Maurice (1987), Howards End (1992) og Resten af dagen (1993).

Alle som én smagfulde, detaljerige, storslået elegante og levende film, der med udgangspunkt i romaner af sædeskildrere som E.M. Forster, Henry James og Kazuo Ishiguro fortæller om sammenstød mellem kultur og religion, kunst og forretning, ung og gammel, mænd og kvinder, tradition og modernitet, tolerance og intolerance, kærlighed og fornuft, idealisme og pragmatisme – og selvfølgelig om menneskene fanget i midten.

Det er nysgerrige og dybt humanistiske film, der om noget udtrykker det frisind og de forskelligheder, som de tre mennesker bag var indbegrebet af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu