Læsetid: 4 min.

For mange læsere var Ellen Hørup selve meningen med at holde Politiken

Maria Grønlykkes har skrevet en indlevede biografi om Ellen Hørup. Hen skrev fortrinsvis i Politiken, hvor hun var fast kronikør og den eneste kvinde blandt 27 mænd
Ellen Hørup slog sine folder i Politikens Hus, og anses i dag som en af de betydeligste stemmer i arven fra oplysningen og det moderne gennembrud.

Ellen Hørup slog sine folder i Politikens Hus, og anses i dag som en af de betydeligste stemmer i arven fra oplysningen og det moderne gennembrud.

Peter Hove Olesen

4. oktober 2019

Journalisternes fineste anerkendelse burde ifølge forfatteren hedde noget andet end Cavling, opkaldt jo efter den ikke særligt velskrivende forretningsmand, der endte som chefredaktør på Politiken. Mere passende ville Hørup-prisen være. Ikke Viggo, den store politiker og Politikens medgrundlægger, men snarere Hørups datter, Ellen Hørup (1871-1953).

Hendes utallige skriftlige tilkendegivelser i artikler, kronikker etc., alle i den oplysende og kritiske journalistiks tjeneste, er i dag på det nærmeste glemt, skønt alt, hvad hun leverede, var af en kvalitet, der i hendes mange aktive år næppe blev overgået.

Ellen Hørup skrev fortrinsvis i Politiken og var i de senere år fast kronikør, den eneste kvinde blandt 27 mænd. Hun prægede dermed avisen – også som bestyrelsesmedlem i huset – på godt og i redaktionsledelsens ængsteligt kritiske øjne ofte på mindre godt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Malan Helge
  • Kurt Nielsen
Oluf Husted, Malan Helge og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu