Læsetid: 2 min.

L.O.C. er blevet blødere og mere samfundskritisk med alderen. Og det klæder ham

Som 40-årig virker den danske rapstjerne L.O.C. ganske vist lidt gammelmandssur, men til gengæld kaster han sit iskolde skarpe blik ud over sine egne cirkler og ud i en verden, der vakler
Som 40-årig virker den danske rapstjerne L.O.C. ganske vist lidt gammelmandssur, men til gengæld kaster han sit iskolde skarpe blik ud over sine egne cirkler og ud i en verden, der vakler

Petra Kleis

25. oktober 2019

40-årige halvt danske, halvt irske Liam Nygaard O’Connor alias L.O.C. har længe været en hård negl. Den storsælgende børste fra Aarhus, der – i en rap – lovede at futte en stikker af i et lagen af benzin. Ham der – i en anden rap – beklagede over for en kvinde med ordene »undskyld, so.« Og fik et hit. Og lidt postyr.

»Holdningsbårne« kalder han ifølge pressemeddelelsen sine tekster på sit nye, niende album Ekkokammer. Det er sandt. Pessimistiske kunne være et andet ord. Eller gammelmandssure.

L.O.C. starter med at titulere sin »elskede« på albummet og konstaterer så, hvad han ser hos de kvinder, han er/har været sammen med. »Piger vil have det vildt plus en mand, der har råd til det.« Nå o.k. Lidt livsvisdom skader ikke, men lidt enøjet kategorisering, hvem har brug for det?

Men ikke alle linjer er lige så endimensionelle, og snart viser der sig et anseligt refleksionsniveau over hans eget og andres skørlevned. Vild med lyriske modsætninger, bevares, men også med et skarpt blik for hykleri og andre former for dobbelt bogholderi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Hov, undskyld. Det er muligvis mig, der er blevet gammel på mine ældre dage - men jeg troede, at anmeldelsen var bragt i fuld længde. Jeg ser nu, at det ikke er tilfældet, og at jeg skulle have været abonnent for at læse mere.

Er det ikke noget nyt, at teksten ikke lissom fader ud i tilfælde af manglende abonnement ...?