Læsetid: 3 min.

Mike skal dø. Men det er lettere sagt end gjort at tage et liv

Det er stadig svært underholdende, at der er smurt så tykt på med drama og dødelige dilemmaer i DR’s nye søndagsserie ’Fred til lands’, hvor desperate landsbyboere i tredje afsnit gør sig parate til den ultimativt mest desperate problemløsning: drab
I modsætning til sine ofre er mekanikeren Mike 100 pct. nådesløs. Fred til lands insisterer på at skildre ham som en dæmon, og det er elementært spændende at følge Ebberup-borgernes forsøg på dæmonhåndtering.

I modsætning til sine ofre er mekanikeren Mike 100 pct. nådesløs. Fred til lands insisterer på at skildre ham som en dæmon, og det er elementært spændende at følge Ebberup-borgernes forsøg på dæmonhåndtering.

Tine Harden

21. oktober 2019

Selvtægtsprojektet, som det hele drejer sig om, er så småt ved at komme på skinner i tredje afsnit af DR’s nye søndagsserie Fred til lands. Det er ved at lykkes for lægen Peter (Claus Riis Østergaard) at samle et hold af lokale, der mener, at mekanikeren Mike (Morten Hee Andersen) har tyranniseret den fynske landsby Ebberup længe nok.

Halvandet år før seriens nutidsspor kørte Mike Peters søn, en nybagt student på vej hjem fra studentergilde, ihjel.

Meget (inklusive den scene i første afsnit, hvor det skete) tyder på, at Mike gjorde det med vilje. Derudover chikanerer han Tom, der sammen med sin kone, Bibi (Lene Maria Christensen), driver byens værtshus.

Tom har lukket sig helt ind i sig selv og er ikke det mindste med på at prøve at gøre Bibi gravid. Det er ellers hendes højeste ønske og bedste bud på at komme ud af sin livslange ensomhed. At Mike så også ydmyger hende, gør kun ondt værre, og Bibi når frem til, at hun nok er klar til at dræbe, hvis det er det, der skal til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Serien er nu ikke til den teatralske side, men til den originalt komiske. Alle magtspil gennemspilles og intet er mere fundamentalt morsomt end det.
Hvis man ser den uden den forståelse af humorens overskridelse, kan man let opfatte det som dårligt og overdrevet; forstår man derimod det groteske, står man overfor en suveræn dramatisk oplevelse.

Herdis Weins, Torben Bruhn Andersen, Helle Walther og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nok er skurken sociopat, psykopat og ubehagelig, men de har da alle en snert. Lægen der er fej og lader en dreng gennembanke. Ordet grotesk er nok yderst rammende. Hvis man tager hver person for sig.

Ulla Vandel , Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Annika Rasmussen

Præcis Helle Walther, et godt træk - siden Holberg - at sætte et lille spejl op for sit publikum. Ville jeg ikke tænker og muligvis gøre det samme, som hver enkel person i serien? Jeg er stadig vild med "Fred til lands".

Ulla Vandel , Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Politiken giver denne gang kun 4 hjerter, hvad jeg finder helt urimeligt, fordi det da netop var det bedste afsnit til dato.

Steffen Gliese

Måske er grunden til, at nogle ikke forstår humoren, at de er alt for vant til at leve sig ind i karakterer, hvad vi jo desværre er blevet oplært i i de sidste neoromantiske årtier, mens det jo er helheden, man skal begribe.

Eva Schwanenflügel

Leo, har du ikke fornyet dit abonnement på Information? ;-)

Prøv at læse dette uddrag af anmeldelsen, så får du svar på dit spørgsmål :

"Milad er (af grunde, vi nok skal blive præsenteret for, og som sikkert har at gøre med hans irakiske baggrund og uvilje mod, at sønnen slægtsforsker til sit skoleprojekt) bevidst om, at det kræver meget mentalt af et menneske at slå et andet menneske ihjel. Derfor bliver de enige om i fællesskab at tage livet af en af Peters gamle patienter, der alligevel ligger for døden og ingen nære relationer har.

Det skal være en slags prøvemord af den mere skånsomme slags, der kan hjælpe nybegynderne med at overvinde deres barriere mod at dræbe."

Velbekomme :-)