Læsetid: 4 min.

Nick Cave erkender, at alle har mistet en, de elsker

Den tidligere punkdjævel er på sine ældre dage blevet et folkekært orakel. Han synger lysere og sartere end end nogensinde før på sit attende album ’Ghosteen’, mens hans band excellerer i afholdenhed
På dobbeltalbummet ’Ghosteen’ forkaster Nick Cave ideen om, at tiden læger alle sår. For sårene er der, og som Cave synger, kommer man uforsætligt til at kravle ind i dem og gemme sig i smerten.

På dobbeltalbummet ’Ghosteen’ forkaster Nick Cave ideen om, at tiden læger alle sår. For sårene er der, og som Cave synger, kommer man uforsætligt til at kravle ind i dem og gemme sig i smerten.

Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

11. oktober 2019

Nick Cave begyndte sin karriere som forsanger i det australske punkband The Birthday Party. Og når man tænker på, at han dengang i slutningen af 1970’erne kartede rundt med sorte ord som HELL malet på sin radmagre, ligblege brystkasse, er det alligevel utroligt, at dette outrerede skelet af en støjrocker på sine ældre dage er gået hen og blevet et folkekært allemandseje, der kan fylde fine koncertsale over hele verden.

Efter hans ene søns tragiske dødsulykke, der faldt sammen med indspilningerne af Caves seneste studiealbum Skeleton Tree, i 2015, har han ikke kunnet skrive sange på den måde, han plejede. Og han har som kunstner, kendis og liveperformer aktivt drejet sit virke i en ny retning:

Inspireret af internetfora som Reddits såkaldte Ask Me Anything-koncept (hvor folk fra hele verden kan spørge en ekspert eller en kendt person om løst og fast og få svar direkte i en chattråd) har Cave oprettet en hjemmeside, han kalder The Red Hand Files. Her kommunikerer han direkte med sine fans.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Reinholdt
Anders Reinholdt anbefalede denne artikel

Kommentarer