Læsetid: 4 min.

Noveller om et kommende selvmord

David Foster Wallaces første skønlitterære bog på dansk
David Foster Wallaces mentale trængsler og selvmord fylder meget i moderne amerikansk litteraturhistorie, og det skyldes naturligvis, at hans forfatterskab fylder meget. De to ting hænger sammen.

David Foster Wallaces mentale trængsler og selvmord fylder meget i moderne amerikansk litteraturhistorie, og det skyldes naturligvis, at hans forfatterskab fylder meget. De to ting hænger sammen.

Suzy Allman for The New York Times

11. oktober 2019

»Hele mit liv har jeg været falsk. Jeg overdriver ikke. Det eneste jeg nogensinde har gjort har været at forsøge at gøre et bestemt indtryk på andre mennesker. Som regel for at få dem til at kunne lide mig eller beundre mig.«

Sådan indledes »Gode gamle neon« i David Fosters Wallaces Små udtryksløse dyr og andre noveller, der samler et bredt udsnit af forfatterskabets bud på litterære tekster i det korte format.

I »Gode gamle neon«, der er samlingens sidste, beretter fortælleren om de bekymringer, der sender ham i både psykoanalyse og på medicin samt i kirke og i cølibat og meget andet, der godt kan være »kedeligt at høre om, men det bliver mere interessant når jeg kommer til det punkt hvor jeg begår selvmord og opdager, hvad der sker lige efter at man er død«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer