Læsetid: 7 min.

Renée Zellweger er sensationelt god og overbevisende i rollen som Judy Garland

Renée Zellweger synger og spiller sig vej ind i publikums hjerter som Judy Garland i ’Judy’, der noget unuanceret og ikke videre sandfærdigt, fortæller om den berømte musicalstjernes sidste tid på og uden for scenen i London
Renée Zellwegger giver Judy Garland indre og ydre liv i Rupert Goolds bevægende film om den store sangerinde og musicalstjerne, ’Judy’.

Renée Zellwegger giver Judy Garland indre og ydre liv i Rupert Goolds bevægende film om den store sangerinde og musicalstjerne, ’Judy’.

Scanbox

25. oktober 2019

»I må ikke glemme mig, vel,« siger Judy Garland i slutningen af Judy, Rupert Goolds film om den berømte sanger og skuespiller. Året er 1969, og hun står på scenen i et teater i London og bliver hyldet af et hengivent publikum, der synger videre på hendes mest berømte sang, ’Somewhere over the Rainbow’, da Judy begynder at græde og ikke selv kan fuldføre sangen.

I biografsalen havde jeg også svært ved at holde tårerne tilbage.

To måneder senere døde hun, blot 47 år gammel, af en overdosis sovemedicin, og her 50 år efter er hun på ingen måder glemt. Tværtimod huskes Judy Garland som en af filmhistoriens store musicalstjerner, der måske ikke var lige så glamourøs og traditionelt smuk, som man forventede det i Hollywood og resten af verden i 1930’erne, 1940’erne og 1950’erne – man skulle helst se ud som Garlands kolleger hos MGM, Lana Turner, Elizabeth Taylor og Ava Gardner.

Men skøn var Garland, og hun havde masser af udstråling og kunne synge med en sjælden dybde, kraft og modenhed, hvilket gjorde hende til stjerne allerede i en meget ung alder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu