Læsetid: 6 min.

Et rigt kulturliv er ikke kun flødeskum på den velstillede borgers lagkage – det er en forudsætning for, at vi kan forholde os seriøst til klimakrisen

Klimakrisen kan ikke løses med overfladisk symptombehandling, men kræver en grundlæggende ændring i vores kulturs verdensopfattelse, lyder hovedargumentet i fysiker og musiker Anders Holst Bodins bog ’Klimakrisens rødder’
4. oktober 2019

Klimadepression er en ganske virkelig ting i vores tid. Mange mister modet i takt med en stigende erkendelse af, hvor uholdbar vores nuværende samfundsudvikling er, og hvor utilstrækkeligt lidt der bliver gjort for at ændre den.

Det medfører en etisk fordring for enhver klimaforfatter: Hvis man vil skrive seriøst om klimakrisen, må man tage hånd om sin læser. Der følger et ansvar, når man vil vise nogen noget, der ikke er til at holde ud at se.

Anders Holst Bodin er sig fuldt ud bevidst om dette ansvar i sin debutbog Klimakrisens rødder. Han er ph.d. i fysik og har forsket i bæredygtig energiudvikling. Samtidig spiller han klarinet, har gået på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og været i mesterlære hos Peter Bastian. Hans uddannelsesprofil forener altså naturvidenskabelige og humanistiske discipliner. Det kommer til udtryk i bogens veloplagte blik for både den ydre og indre virkelighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu