Læsetid: 6 min.

Ritts force ligger i afdækningen af det politiske magtspil

Den tidligere S-toppolitiker Ritt Bjerregaard kalder sine erindringers bind 3 ’Udenfor’ – skønt hun i perioden var folketingsmedlem, sidenhen EU-kommissær og derpå minister og overborgmester. Det er et meget rittsk greb, for titlen dækker snarere, at hun følte sig mobbet af den socialdemokratiske topledelse
Ritt Bjerregaard konstaterer i sine erindringer, at man ikke kom langt i politik ved at være flink og hjælpsom. At Nyrup havde haft anledning til at opfatte Ritt som dette, vil mange nok bestride, men interessant er det at følge, hvilke »hårdere midler« Ritt tog i anvendelse for at tvinge Nyrup til at udnævne hende til noget spændende.

Ritt Bjerregaard konstaterer i sine erindringer, at man ikke kom langt i politik ved at være flink og hjælpsom. At Nyrup havde haft anledning til at opfatte Ritt som dette, vil mange nok bestride, men interessant er det at følge, hvilke »hårdere midler« Ritt tog i anvendelse for at tvinge Nyrup til at udnævne hende til noget spændende.

11. oktober 2019

Det er sjældent, at titler på erindringer er gådefulde. Men også her formår den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Ritt Bjerregaard at bryde med konventioner. Hun kalder det hidtil seneste bind, det tredje, af sine erindringer Udenfor. De handler om perioden fra 1991 op til vore dage.

Og her kan en læser stejle: Ritt var da ikke udenfor, så længe hun stadig valgte at være i politik! I årene efter 1991 var hun stadig højtprofileret folketingsmedlem, 1994-99 var hun Danmarks EU-kommissær, 2000-2001 fødevareminister, så igen folketingsmedlem og 2006-2010 Københavns overborgmester. Det er da at tilhøre den danske elite af magthavere.

Ritt Bjerregaard: 'Udenfor – Erindringer III'.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu