Læsetid: 3 min.

Hans Rønne har skabt en hjertevarm, Niels Hausgaardsk monolog om livets sidste epoke

Teaterveteran Hans Rønne er aktuel med monologen ’Det begynder at blive koldt om fødderne’ på teater Svalegangen i Aarhus. En både morsom, rørende og eftertankevækkende lille forestilling om livet iscenesat af Lars Knutzon
I Hans Rønnes nye forestilling står han alene på scenen i en lun monolog om livet og døden og alt derimellem. Teksten har han selv skrevet, hvilket giver den et ekstra personligt præg.

I Hans Rønnes nye forestilling står han alene på scenen i en lun monolog om livet og døden og alt derimellem. Teksten har han selv skrevet, hvilket giver den et ekstra personligt præg.

Foto fra teaterforestillingen

24. oktober 2019

Hans Rønne er efterhånden blevet en veteran inden for dansk teater. Han er ofte garant for det tankevækkende, nære og morsomme. I hans nye forestilling Det begynder at blive koldt om fødderne står han alene på scenen i en lun monolog om livet og døden og alt derimellem. Teksten har han selv skrevet, hvilket giver den et ekstra personligt præg.

En unavngiven mand på alder med Rønne selv deler sine tanker om døden, tro, kærlighed, gode sko, tandlæger og dårligt blodomløb i skøn forening. Ikke på en belærende eller særlig filosofisk vis, men mere som en stream of consciousness, hvor ordene dukker op spontant i løbet af en samtale, hvor det ene emne forsvinder over i det næste.

Rønne lægger blødt ud med en snak om at have kolde fødder og derfor have fokus på gode sko. Han kommer ind på scenen med en skoæske fra Nike i hånden og fortæller begejstret om de nye sko og deres »stabiliserende vaffelsål«, der er inspireret af poterne på en cockerspaniel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu