Læsetid: 3 min.

Sarah Connor er tilbage og sparker røv som aldrig før i den nye Terminator-film

Tim Millers ’Terminator: Dark Fate’ taber pusten mod slutningen, men er indtil da en velformet efterfølger til James Camerons 28 år gamle ’Terminator 2: Dommedag’
Sarah Connor (Linda Hamilton) sparker stadig røv – her sammen med en gammel ’ven’ (Arnold Schwarzenegger) – i Tim Millers ’Terminator: Dark Fate’.

Sarah Connor (Linda Hamilton) sparker stadig røv – her sammen med en gammel ’ven’ (Arnold Schwarzenegger) – i Tim Millers ’Terminator: Dark Fate’.

Nordisk Film/20th Century Fox

31. oktober 2019

Det er ikke tilfældigt, at det er tre kvinder, som har hovedrollerne i det seneste kapitel af Terminator-sagaen, Terminator: Dark Fate. Det bliver endda sagt på et tidspunkt i filmen, at det ikke er en mand, men en kvinde, der i fremtiden vil redde verden fra en grum, grum skæbne – og ikke som mor til en mand, hvis skæbne det er at redde verden, men som sig selv.

Det er ret forfriskende, også i en franchise, der fra begyndelsen i 1984 allerede gav god plads til kvinderne.

Terminator: Dark Fate, der er instrueret af Tim Miller (Deadpool), er produceret af James Cameron, manden bag serien, og han har valgt at skrue tiden 28 år tilbage til Terminator 2: Dommedag (1991) og derved ignorere film tre og fire i serien.

Det er et klogt valg. Historien var i dén grad kommet på afveje, og nu genstartes der i årene efter, at Sarah Connor (Linda Hamilton) har stoppet den dræberrobot, en såkaldt terminator, som intelligente, menneskeundertrykkende maskiner i fremtiden har sendt tilbage for at dræbe hendes søn, John, og således stoppe det oprør mod maskinerne, han som voksen kommer til at stå i spidsen for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu