Læsetid: 3 min.

I ’Den sorte bog (B-sider)’ er Lone Aburas stadig vred

Lone Aburas har skrevet frasorterede digte, vredesudbrud og galde, ingen rigtigt kan bruge til noget
I Den sorte bog (B-sider), som digtsamlingen hedder, kan man allerede i titlen fornemme, at forfatteren ikke er blevet mildere. Det er sorte og sure opskød, galde tilmed, der harkes op i denne bog, der faktisk meget sjovt og passende har genren ’B-sider’, skriver Nanna Goul.

I Den sorte bog (B-sider), som digtsamlingen hedder, kan man allerede i titlen fornemme, at forfatteren ikke er blevet mildere. Det er sorte og sure opskød, galde tilmed, der harkes op i denne bog, der faktisk meget sjovt og passende har genren ’B-sider’, skriver Nanna Goul.

4. oktober 2019

Vreden har en voldsom energi, som en række forfattere de seneste år har hentet en stor litterær kraft ud af. Man kunne nævne Maja Lee Langvad (Hun er vred), Yahya Hassan (Yahya Hassan) og Lone Aburas (Det er et jeg der taler), hvor sidstnævnte i 2017 vandt Montanas Litteraturpris.

De tre forfattere har i de pågældende bøger fundet et særligt greb, en særlig frekvens, hvor de kunne kanalisere deres vrede ud på en måde, der også kunstnerisk set var virkelig vellykket. Vredens kraft havde fundet sin form, det er ikke nogen nem opgave at transformere den til litteratur! Og nu forsøger Lone Aburas sig så igen med at vandre ad vredens stier – og det tilmed i en digtsamling. Forfatterens første.

I Den sorte bog (B-sider), som digtsamlingen hedder, kan man allerede i titlen fornemme, at forfatteren ikke er blevet mildere. Det er sorte og sure opskød, galde tilmed, der harkes op i denne bog, der faktisk meget sjovt og passende har genren ’B-sider’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu