Læsetid: 4 min.

Suset i Køge

Lasse Krog Møller får vækket det døde til live i en magisk udstilling på KØS om det, der aldrig blev til noget i vores offentlige rum
Billedkunstner Lasse Krog Møller har udvalgt 24 kunstprojekter, der var tiltænkt offentlige rum, men af forskellige grunde ikke blev opført. Med udstillingen ’Ad Acta – Arkiverede visioner’ giver han på magisk vis værkerne et nyt liv og en ny fortælling.

Billedkunstner Lasse Krog Møller har udvalgt 24 kunstprojekter, der var tiltænkt offentlige rum, men af forskellige grunde ikke blev opført. Med udstillingen ’Ad Acta – Arkiverede visioner’ giver han på magisk vis værkerne et nyt liv og en ny fortælling.

Torben Eskerod

25. oktober 2019

Somme tider bliver jeg ramt af en stor lykkefølelse midt i en kunstudstilling. Det svarer til det sus, som visse vine kan fremkalde i én; som om der åbnes for hemmelige kamre og gemte sluser, der får euforien til at flyde. Måske er det i virkeligheden dét endorfintrip, som i sin tid har gjort mig afhængig af kunst – måske også lidt af vin?

I hvert fald ramte det sjældne sus mig ret hurtigt i Lasse Krog Møllers nyåbnede udstilling Ad Acta på KØS – museum for kunst i det offentlige rum i Køge. Det kom temmelig uventet, for selv om jeg er stor beundrer af Lasse Krog Møllers lidt støvede arkivunivers, hvor han skaber omstændelige samlinger ud af de mest ubetydelige genstande som for eksempel cigaretskodder, så vidste jeg ikke helt, hvad der ventede på KØS.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu