Læsetid: 6 min.

’En virkelighed’ og ’Uendelig lidelse’ er kinesisk samtidslitteratur af høj kvalitet til det danske folk

Forlaget Korridor præsenterer kinesisk samtidslitteratur af høj kvalitet til det danske folk i et lettilgængeligt format. Bedre bliver det ikke
»En virkelighedstammer fra en vanvittig periode i mit liv, en tid hvor vold og blod strømmede som bølger mellem linjerne, og handlingen strakte sig fra mareridtet til den stivnede rædsel. Det fik flere til at tro, at det ikke var blod, men istapper, der løb i mine årer.« siger Yu Hua.

»En virkelighedstammer fra en vanvittig periode i mit liv, en tid hvor vold og blod strømmede som bølger mellem linjerne, og handlingen strakte sig fra mareridtet til den stivnede rædsel. Det fik flere til at tro, at det ikke var blod, men istapper, der løb i mine årer.« siger Yu Hua.

SZ Photo

18. oktober 2019

Genrebetegnelsen ’novella’ er ikke så udbredt her til lands, men ifølge forlaget Korridor, der har dedikeret sig til genren, har novellaen en stærk og nulevende tradition i både Kina og Japan. Den tradition skal danske læsere nu lære at kende. Forlaget begynder med Kina og veletablerede Yu Huas (f. 1960) En virkelighed og det unge talent Sun Pins (f. 1983) Uendelig lidelse, begge oversat af Sidse Laugesen.

Novellaen fortæller ligesom novellen om en enkelt begivenhed og befinder sig længdemæssigt et sted mellem denne og romanen, hvilket jo ikke er en videre præcis angivelse, men det fortæller alligevel lidt om læseoplevelsen, nemlig at man kan læse en novella i ét stræk.

Lige præcis novellaens overskuelige læsetid og formatets tilgængelighed har grafiker Ida Marie Therkildsen ladet afspejle i det fikse design. Formatet er Tranebogsstørrelse, omslaget blødt, og prisen er på god kulturbærervis ganske rimelig. Samtidig er der ofret et smukt bogmærke og en lækker karrygul snitflade pr. bog. Boghåndværket lokker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Erslev Andersen
Jørn Erslev Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu