Læsetid: 5 min.

’Watchmen’ er en af de bedste tegneseriedramatiseringer meget længe

Der er så meget på færde i Damon Lindelof og HBO’s nye, fremragende tv-serie, ’Watchmen’, at det er til at blive helt vidunderligt rundtosset af. Men ikke mindst er serien, der foregår i en alternativ fortid og nutid, et begavet, morsomt, voldsomt og opfindsomt portræt af et land og et folk i splid med sig selv
Regina Kings Sister Night/Angela Abar er skiftevis kærlig hustru – med hjemmegående mand – og mor og hårdtslående, maskeret helt, der vil gå endog meget langt for at finde frem til sandheden.

Regina Kings Sister Night/Angela Abar er skiftevis kærlig hustru – med hjemmegående mand – og mor og hårdtslående, maskeret helt, der vil gå endog meget langt for at finde frem til sandheden.

HBO Nordic

21. oktober 2019

Det begynder i Tulsa i Oklahoma i 1921. På én dag får Ku Klux Klan stort set udryddet byens ellers så fremgangsrige sorte befolkning. Det er en massakre og en tragedie, som sætter sig spor i historien helt op til vore dage, hvor Watchmen primært foregår og fortæller en kompleks, underholdende og original historie om race og intolerance, masker og identitet, sandhed og løgn, magt og korruption, hævn og tilgivelse og et land og et folk i splid med sig selv.

Tv-serieskaberen Damon Lindelof, der er kendt for genredefinerende, evigt overraskende og dybt menneskeinteresserede serier som Lost og The Leftovers, har nu kastet sig over forfatter Alan Moore og tegner Dave Gibbons’ banebrydende, samfundskritiske antisuperheltefortælling, Watchmen, der sammen med Frank Millers The Dark Knight populært sagt indvarslede en ny og mere voksen (superhelte)tegneserie fra midten af 1980’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • ingemaje lange
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer