Læsetid: 4 min.

Anmeldelse: Teaterkollektivet FAMILIEN inviterer på underholdende overklassevisit i Charlottenlund

Hjemme hos Lis og Ole drikker publikum cocktails, taler om ejendomsinvesteringer og bliver puttet under bløde dundyner. ’Første parket’ er et overraskende og meget afvæbnende bud på totalteater
I totalteateroplevelsen 'Første parket' er velhaverparret Lis og Ole aftenens åbenhjertige og underholdende værter.

I totalteateroplevelsen 'Første parket' er velhaverparret Lis og Ole aftenens åbenhjertige og underholdende værter.

Carla Gianetti

19. november 2019

»Jeg er helt almindelig,« siger en kvindestemme i en lille højttaler fra hylden på badeværelset. Igen og igen gentager hun ordene indimellem spredte tanker om dagligvareindkøb, tilbudsjagt og strømpebukser fra Føtex.

Vores lille publikumsgruppe bestående af fem personer sidder skulder mod skulder på kanten af det store, fyldte badekar, hvor gule plastikænder flyder rundt i boblerne på vandoverfladen.

Der er en skarp kontrast mellem de fire ord i sætningen »Jeg er helt almindelig« og de omgivelser, vi befinder os i. For der er absolut intet almindeligt eller gennemsnitligt over den enorme, hvide patriciervilla i Charlottenlund, hvor aftenens performance, Første parket, udspiller sig.

Kunstkollektivet FAMILIEN har budt publikum ind til et besøg hos Danmarks velhavende overklasse. Her hvor højloftede, stukprydede stuer en suite, guldindrammet unikakunst på væggene, kostbare designklassikere, overdådige spiser og jagttrofæer fremstår som en basal menneskeret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu