Læsetid: 4 min.

Beck lyder højglanspoleret i hænderne på Pharrell

Den amerikanske multimusikant og sangskriver Beck har på ’Hyperspace’ slået sine poprockpjalter sammen med den populære producer Pharrell Williams. Sammen indsvøber de ethvert knips, kor eller mundharpehyl i en perfektionistisk aspartamsødme, der gør de triste tematikker svære at sluge
Selv om de fleste af sangene på Hyperspace omhandler en mand, der vandrer uden mål i sit eget mørke, kan man som lytter hverken høre eller føle smerten.

Selv om de fleste af sangene på Hyperspace omhandler en mand, der vandrer uden mål i sit eget mørke, kan man som lytter hverken høre eller føle smerten.

Pressefoto

27. november 2019

Det er 25 år siden, at Beck slog igennem med sit første hit, den slackersarkastiske »Loser« fra albummet Mellow Gold. Tretten album senere har han slået sine poprockpjalter sammen med popproduceren Pharrell Williams, der ligesom Beck selv oftest omtales udelukkende på fornavn.

Pharrell – ja, det er ham, der hittede gigantisk med den lalleglade »Happy«, der florerede på samtlige radiokanaler og dansegulve for en fem år siden. Syv af elleve numre på Hyperspace er ikke blot produceret af, men også skrevet i samarbejde med Pharrell, hvilket Beck beskriver således i et interview med NME:

»Jeg har virkelig prøvet at være mindre ambitiøs på produktionen af sangene. Ligesom at lade dem være mere enkle og lade dem ånde. Pharrell er en mesterlig minimalist. I produktionen er jeg lidt af en maximalist – jeg er kendt for at have 140 spor med ting, der sameksisterer og kæmper på samme tid om at blive hørt. Jeg har virkelig prøvet at reformere mig selv til at lade det være mere simpelt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu