Læsetid: 4 min.

Chigozie Obiomas svære toer emmer af fortælleglæde og viden

En tragisk Odysseus-fortælling
Chigozie Obioma viser sit utvivlsomme talent i 'Fuglenes gråd'.

Chigozie Obioma viser sit utvivlsomme talent i 'Fuglenes gråd'.

10050 Pontus Lundahl/TT

15. november 2019

Den nigerianske forfatter Chigozie Obiomas første roman Fiskerne – en roman om fire brødre, der rammes af en grum profeti – udkom i 2015 og fik øjeblikkeligt succes; den blev nomineret til Booker-prisen og blev siden oversat til 26 sprog.

Dermed er presset lagt på Obiomas (f. 1986) svære toer, romanen Fuglenes gråd, som udkom på engelsk i januar og i denne måned på dansk. Da jeg ikke har læst den første, kan jeg imidlertid ikke komme med en vurderende sammenligning.

I stedet kan jeg uforpligtet glæde mig over Obiomas moderne tragedie. For selv om sproget måske ikke er helt i top, er Fuglenes gråd både original i sit fortællegreb og emmer af fortælleglæde og viden.

Romanen er egentlig en klassisk staldkarl forelsker sig i prinsesse-historie. Den unge, forældreløse fjerkræavler Chinonso træffer den velhavende, men sorgfulde Ndali, da hun har allermest brug for hjælp, og de forelsker sig i hinanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu