Læsetid: 2 min.

Dyb og afvigende elektropop fra When Saints Go Machine

Danske When Saints Go Machine har udgivet et anderledes elektropop-album, der dyrker nervøse diskussioner med sig selv frem for sammenhængende historiefortælling. So Deep er en mørk og grænsesøgende opdagelsesrejse i sindets afkroge
Danske When Saints Go Machine har udgivet et anderledes elektropop-album, der dyrker nervøse diskussioner med sig selv frem for sammenhængende historiefortælling. So Deep er en mørk og grænsesøgende opdagelsesrejse i sindets afkroge

Daniel Hjorth

8. november 2019

Fjerde album fra den danske elektropopgruppe When Saints Go Machine er en nedstigning. Det skal bestemt ikke forstås, som om det er begyndt at gå tilbage for deres prisvindende, elektroniske popunivers.

Tværtimod fremstår When Saints Go Machine som et rutineret og ikonisk band, der i dag viser retningen for ny og eksperimenterende, dansk popmusik, hvor unge artister tør slå blikket ned og rette fokus mod det ubevidste.

Som lytter kan man heldigvis følge med på When Saints Go Machines færd uden at flytte sig. For So Deep er en slags lydlig visualiseringsøvelse. Forblændet af sangeren Nikolaj Manuel Vonsilds guidende falsetstemme inviteres man til at stige ned i sig selv.

Albummet er dog hverken nogen let eller smertefri, popmusisk skoleudflugt. Det er en mørk og grænsesøgende opdagelsesrejse i sindets afkroge.

Skinnende lyrik på ujævn baggrund

When Saints Go Machine eksisterer på 12. år og består foruden Vonsild på nuværende tidspunkt af trommeslager Silas Moldenhawer og synth- og keyboardspilleren Jonas Kenton.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu