Læsetid: 4 min.

Der er for få danske ord for knirk til at beskrive lydnuancerne under G((o))ng-festivalen

Knirkende violinstrenge, tysk båndsalat og bigbands fra det ganske land. De mange herlige indtryk fra årets Gong Tomorrow-festival for eksperimenterende musik og lydkunst kommer til at runge længe i hovedet på Informations musikanmelder
Pianist Jeppe Zeeberg og klarinettist Lars Greve åbnede Gong Tomorrow-festivalen sammen med 70 amatørmusikere med uropførelsen af deres nationalkritiske komposition ’Danevirke’ – der tuder tilhørernes ører fulde af freejazz med Zeebergs ejendommelige klaversoloer, Greves gurglende klarinet, kraftige lydbombardementer, sørgmodige trækbasuner, en sprængt march og bækkenklir.

Pianist Jeppe Zeeberg og klarinettist Lars Greve åbnede Gong Tomorrow-festivalen sammen med 70 amatørmusikere med uropførelsen af deres nationalkritiske komposition ’Danevirke’ – der tuder tilhørernes ører fulde af freejazz med Zeebergs ejendommelige klaversoloer, Greves gurglende klarinet, kraftige lydbombardementer, sørgmodige trækbasuner, en sprængt march og bækkenklir.

Malthe Folke Ivarsson

7. november 2019

Åbningen af årets Gong Tomorrow-festival foregår i Københavns urbane udkant. I den store sal i Copenhagen Contemporarys nye residens på Refshaleøen er der højt til loftet, og langs væggene løber flere lag af grandiose ventilationsrør. Publikum anvises en plads på gulvet, og her sidder vi så og føler os små, fordi vi er omringet af et abnormt antal saxofoner, trompeter og tromboner i forskellige nuancer af sølv og messing.

De mange instrumenter tilhører fire bigbands fra hhv. Svendborg, Ribe, Farum og Herning. Pianist Jeppe Zeeberg og klarinettist Lars Greve har shanghajet over 70 amatørmusikere til uropførelsen af deres nationalkritiske komposition »Danevirke«; en ambitiøs kreation bygget op omkring Danmarks nederlag i den anden slesvigske krig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer