Læsetid: 6 min.

Fantastisk og grufuld bog fra Mellemøsten om en hverdag med krig

Krigsjournalistik handler også om, hvordan en befolkning overlever frygtelige begivenheder, og hvordan man som nation kan lære at leve med en forfærdelig fælles historie
15. november 2019

Our women on the ground er en fantastisk og grufuld essaysamling med bidrag fra 19 arabiske, kvindelige journalister, der rapporterer ’on the ground’ fra Libanon, Syrien, Egypten, Marokko, Yemen, Libyen, Palæstina og Sudan.

Man kan ikke undgå at tænke på Puk Damsgårds arbejde og andre kvindelige vestlige journalister, når man læser de gribende essays.

Our women on the ground handler dog om kvindelige journalister med en mellemøstlig herkomst. De kaldes på arabisk sahafiya. Efter at have læst de 19 essays forstår man, hvorfor det arabiske sprog har et begreb for disse kvinder. Deres arbejde foregår under helt særlige vilkår, netop fordi de er kvinder.

De skal ofte trodse stærke kulturelle forestillinger i familien og på jobbet om, hvilket arbejde det er legitimt for en kvinde at have. Til gengæld er deres fordel, at de har adgang til en civilbefolkning, der ofte domineres af kvinder, og som deres mandlige kolleger ikke har lige så let adgang til og interesse for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu