Læsetid: 4 min.

Hæsblæsende ’Le Mans ’66’ er også en film om Ford mod Ferrari, om USA mod Italien

Temperamenter støder sammen i James Mangolds ’Le Mans ’66’, en velformet og underholdende film om dengang, hvor jordbundne, lidt gumpetunge, amerikanske Ford udfordrede hurtige, elegante, italienske Ferrari
To mænd med benzin i blodet, Carroll Shelby (Matt Damon) og Ken Miles (Christian Bale), kæmper i James Mangolds ’Le Mans ’66’ en brav kamp for at køre hurtigere i en Ford, end italienerne gør i en Ferrari. Foto: 20th Century Fox/Nordisk Film

To mænd med benzin i blodet, Carroll Shelby (Matt Damon) og Ken Miles (Christian Bale), kæmper i James Mangolds ’Le Mans ’66’ en brav kamp for at køre hurtigere i en Ford, end italienerne gør i en Ferrari. Foto: 20th Century Fox/Nordisk Film

15. november 2019

Amerikanerne er nogle bonderøve, og Ford laver lortebiler. Nogenlunde således siger den legendariske bildesigner og -fabrikant Enzo Ferrari på et tidspunkt i James Mangolds nye film, Le Mans ’66, der tager udgangspunkt i virkelige begivenheder. 

Vi befinder os i 1960’erne, og repræsentanter for den store, amerikanske bilproducent Ford, deriblandt den driftige reklamemand Lee Iacocca (Jon Bernthal), er rejst til Italien for at bejle til Ferrari, som har økonomiske problemer. Ford foreslår at købe Ferrari for på den måde også at kunne gøre sig gældende på racerbanen, ikke mindst i 24-timersløbet i Le Mans, hvor italieneren dominerer – og for at give Ford bare en anelse mere sexappeal.

Men Ferrari har andre planer. Han lytter høfligt til amerikanerne og laver så en aftale med landsmanden Fiat, inden han giver Ford fingeren. Og så bliver Fords øverste direktør, Henry Ford II (Tracy Letts), rasende på egne og bedstefar Henry Fords vegne og giver ordre til, at Ford selv skal konstruere en hurtig racerbil, der kan udfordre Ferrari til Le Mans.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu