Læsetid: 4 min.

Hiromi Kawakami og Can Xue har skrevet hver deres mystiske skyggespil

Delikate og dybt mærkværdige novellaer fra to kvindelige sværvægtere, japanske Hiromi Kawakami og kinesiske Can Xue, udkommer nu lykkeligvis på dansk
22. november 2019

I disse tider, hvor den danske forlagsbranche er mere under udvikling end nogensinde før, ved man dog dette: Det er de små og pengeløse forlag, der for tiden leverer den kunstneriske vare med en større træfsikkerhed end nogensinde før.

Det var eksempelvis det lille selektive forlag Basilisk, der stod bag årets vinder af Nordisk Råds Litteraturpris, Jonas Eika, og nu, efter Bogforums kasseapparater har sunget hele weekenden, udkommer så – på kunstforlaget Korridor – en række dybt interessante novellaer fra to asiatiske nobelpriskandidater.

Vi taler både om en af de mest mærkværdige og originale stemmer inden for kinesisk litteratur, Can Xue, og en af Japans største forfattere, nemlig Hiromi Kawakami, som er et virkeligt interessant møde, hvis man er interesseret i magisk eller måske snarere mystisk realisme – og i øvrigt har fået forstoppelse af Haruki Murakamis forarbejdede kulhydrater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu